Geen zorgen over hoog water bij Paviljoen Hanzezicht

Geen zorgen over hoog water bij Paviljoen Hanzezicht
Foto © KampenLive

Hoog water in de IJssel gaat zeer waarschijnlijk geen gevolgen hebben voor Paviljoen Hanzezicht aan de IJssel bij Kampen. De horecagelegenheid ligt buitendijks. Een woordvoerder van het waterschap WDODelta geeft wel aan dat er onzekere marges zijn om de gevolgen te kunnen voorspellen. Onder andere de hoeveelheid regen die er in het Rijngebied valt speelt een rol. Ook de windrichting bij Kampen is hierin een bepalende factor.

Een werknemer van Paviljoen Hanzezicht geeft deze ochtend aan dat het kantoor in nauw contact staat met het waterschap. “Ze houden daar nauwlettend de waterstand in de gaten. Wanneer het water op een bepaalde hoogte komt, moeten de drijvende hekken die in het water zijn verankerd, verplaatst worden. Anders kunnen ze losschieten en wegdrijven.”

Wat betreft de algemene situatie van de IJssel verwacht het Waterschap WDODelta geen problemen door het stijgende water. Het hoge water in de maand juli is zeer bijzonder en tegelijkertijd goed beheersbaar. Door de vele neerslag in het stroomgebied van de Rijn stijgt het water op de IJssel komende week nog verder, maar niet tot een verontrustend niveau, zo is de verwachting.

De waterstanden komen dicht bij de standen van afgelopen winter toen het waterschap ook te maken had met hoogwater. Toen ging het met name om smeltwater uit de Alpen dat richting Nederland stroomde, nu gaat het om het vele regenwater in het stroomgebied van de Rijn.

Uiterwaarden zullen onderlopen en het waterschap voert extra dijkinspecties uit op zogeheten zandmeevoerende wellen.
WDODelta verwacht de piek van het hoge water volgende week woensdag bij Deventer.
Wel zal het water van de IJssel tegen de dijken aan komen te staan. Het waterschap verwacht op dit moment dat de situatie goed beheersbaar zal zijn.

Zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden is het waterschap alert en blijft het de weersverwachting nauwgezet volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *