Burgemeesters IJsselland bijeen over corona

Burgemeesters IJsselland bijeen over corona

De burgemeesters in IJsselland zijn samen met GGD IJsselland naar aanleiding van de extra corona maatregelen vanochtend bijeen gekomen. Tijdens dit overleg hebben ze doorgepraat over de specifieke stand van zaken in IJsselland en de gevolgen van de maatregelen voor onze regio.

De Rijksoverheid heeft nu ingegrepen met extra maatregelen vanwege de snel oplopende besmettingen. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland, gaf een toelichting op de oplopende cijfers die we helaas ook in onze regio terug zien.

Effect in de regio
Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland: “We begrijpen waarom de Rijksoverheid moet ingrijpen, maar realiseren ons ook dat dit een enorm effect heeft voor velen in onze regio. Allereerst natuurlijk voor de horeca en dansgelegenheden, die wederom getroffen worden door de maatregelen. Maar ook het effect op de geplande evenementen is groot. Wij zullen ons dan ook hard maken om landelijk aandacht te vragen voor compensatie van de financiële consequenties voor de horeca en evenementenorganisatoren. Evenementen worden bijvoorbeeld veelal door vrijwilligers georganiseerd die door deze plotselinge maatregelen geconfronteerd worden met te grote financiële consequenties. De huidige cijfers laten des te meer nu weer zien hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.“

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *