Fietsen langs het Reevediep maakt rondje Drontermeer compleet

Fietsen langs het Reevediep maakt rondje Drontermeer compleet

Fietspad officieel geopend 

De aanleg van het drie kilometer lange fietspad op de Reevediepdijk tussen de Flevoweg en het nieuwe dorp Reeve is vrijdagmorgen officieel geopend en daarmee eindelijk gerealiseerd. en zijn de gemeente Dronten en Kampen deze mooie fietsverbinding rijker. Het nieuwe fietspad werd officieel geopend door Marianne Nauta, Directeur netwerkmanagement van Rijkswaterstaat Midden-Nederland. De eerste 50 passanten kregen een leuke attentie en werden getrakteerd op een gebakje.

Het nieuwe fietspad loopt over de Reevesluis. Hierdoor wordt de Reevedam verbonden met de Drontermeerdijk. Daarmee is nu een hele nieuwe fietsverbinding ontstaan tussen de provincie Overijssel en Flevoland. Het tracé Noordeinde-Roggebot is met de aanleg van dit laatste stuk fietspad onderdeel geworden van de fietsroute Harderwijk-Roggebotsluis langs het Veluwemeer en Drontermeer. Hiermee is een aantrekkelijk fietsrondje langs het Reevediep en een fietsrondje Drontermeer ontstaan.

Wethouder Albert Holtland (Gemeente Kampen); “Er wordt veel gerecreëerd in het Reevediep. De aanleg van dit fietspad is een aanwinst voor het gebied. Wandelaars en fietsers kunnen zo ook van dit prachtige gedeelte van het Reevediep genieten.”

Project- en omgevingsmanager Peter Beelen (Gastvrije Randmeren): “Het is mooi om te zien dat we samen met de gemeente Kampen het fietstraject Harderwijk-Kampen compleet hebben kunnen maken. De toevoeging van een vogelobservatiepunt, met zicht op het rietmoeras langs de dijk, laat ook hier weer zien dat recreatie en natuurbeleving goed samengaan.”

Het fietspad wordt verbonden met de nieuwe parallelweg langs de N307. Zodra de werkzaamheden aan de N307 voltooid zijn, komt er een aanpassing van de bewegwijzering en wordt ook dit gedeelte van het fietspad opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *