GBK in gesprek met omwonenden Veerweg

GBK in gesprek met omwonenden Veerweg
Foto © KampenLive

Afgelopen vrijdag bracht Henk Prinsen – namens Gemeente Belang Kampen – een bezoek aan een aantal omwonenden van Veerweg 38 t/m 40. Bouwbedrijf Mateboer wil daar een tiental goedkope appartementen gaan bouwen en vraagt de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen af te geven (een VVGB), zodat het plan verder in procedure kan worden gebracht.

Deze mogelijkheid doet zich voor, omdat in een voorgaande raadsperiode deze in slechte staat verkerende woningen aan Mateboer zijn verkocht. Daarbij werd afgesproken dat er grondgebonden woningen of appartementen voor in de plaats mogen komen.
Henk Prinsen: “Omwonenden zijn niet gelukkig met een in hun ogen kolossaal appartementencomplex op deze plek. Er moeten parkeerplaatsen bijkomen en de vrijheid in de achtertuinen van de aanpalende woningen is in het geding. Zo krijgt de directe buurman een kolossale blinde muur naast zich. Hij zit daar niet op te wachten”. In de oorspronkelijke ondertekende notariële akte wordt deze mogelijkheid echter wel geboden.

Het is nu aan de gemeenteraad om de knoop door te hakken. De gemaakte afspraken uit het verleden honoreren of luisteren naar de omwonenden en mogelijk geconfronteerd worden met een schadeclaim. De omwonenden zullen in ieder geval niet schromen om door te procederen tot aan de Raad van State.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *