Sympathieke deurbelactie loopt in de soep op 1 april

Sympathieke deurbelactie loopt in de soep op 1 april

Op 1 april zou Kampen gratis deurbellen met een speciaal ‘geluidslogo’ uitdelen uit aan haar bewoners. Maar omdat iedereen denkt dat het een grap is meldt zich niemand aan. De stad dreigt te blijven zitten met een groot aantal deurbellen.

Omdat in de lente de maatregelen versoepeld zouden worden, bedacht de stad een mooi cadeau voor Kampenaren om de visite straks weer hartelijk welkom te heten. Bij het aanbellen klinkt uit de bellen het geluid van Kampen: een uniek geluidslogo ontworpen voor de Hanzestad.

Via Facebook kunnen bewoners zich aanmelden voor een gratis bel, maar men blijft maar denken dat het een grap is. Twee jaar geleden hield Kampen Koeienverkiezingen op 1 april; een evenement dat ook geen grap bleek te zijn.

Citymarketeer Roeland Tameling: “Het leek ons leuk om weer iets origineels te doen op 1 april. Iets wat net als de Koeienverkiezingen twee jaar geleden een grap lijkt, maar wat wel gewoon plaatsvindt. 1 aprilgrappen die geen grap blijken te zijn is een mooie traditie. Maar helaas gelooft nu echt niemand dat ze een gratis deurbel met het geluid van Kampen cadeau krijgen.”

Het gaat nu om honderden deurbellen, en als het even tegenzit nog veel meer. Tameling: “We proberen nu de tweede levering uit China nog af te bellen, anders blijven echt met honderden deurbellen zitten. Tot donderdag zetten we nu nog alles op alles om mensen enthousiast te krijgen voor onze deurbel met het Kamper geluid. En anders moeten we ze misschien op 1 mei nog maar een keer weggeven.”

De mensen die zich aanmelden krijgen de bel thuisbezorgd. En de eerste 10 bellen worden op 1 april gebracht door burgemeester Bort Koelwijn. En dat is geen grapje.

doemijdiedeurbel.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *