Belgische sigaar fabrikant Cortes en Olifant sigaren bundelen krachten

Belgische sigaar fabrikant Cortes en Olifant sigaren bundelen krachten

Kampen – Het gonsde al een tijdje in sigarenland, gaan de twee familiebedrijven samenwerken? Begin deze week wou CEO Fred Vandermarliere van de sigarengroep Cortes nog niets bevestigen, maar nu is dan eindelijk de kogel door de spreekwoordelijke kerk en heeft Thomas Klaphake van de Olifant het nieuws inmiddels bevestigd.

De Olifant produceert sinds 1883 sigaren. Deze worden geproduceerd in een kleine, unieke fabriek in Kampen. Maar de groeiende wetgeving maakte het voor het merk onmogelijk om zonder hulp te overleven. Hulp kwam van de veel grotere sigarenfamilie Vandermarliere.

Samenwerking
Vandermarliere Cigar Family, de nieuwe naam voor J. Cortes, neemt dus de fabricage en distributie over van Olifant Sigaren. Olifant’s directeur Thomas Klaphake zaal de taak van merk manager voor de Olifant op zich nemen en Binet Brasser, de blender van de Olifant, zal haar taak als master blender blijven voorzetten.
Frederik Vandermarliere: “ We zijn trots en dankbaar dat we dit  mooie merk kunnen toevoegen en we verwelkomen Binet en Thomas tot onze familie. Het is nu aan ons om de Olifant een tweede leven te geven!”
De productie van gelimiteerde en op Braziliaanse wijze geproduceerde sigaren blijft in Kampen. ook zal de fabriek voor bezoekers geopend blijven.

J. Cortès werd opgericht in 1926 en Fred Vandermarliere vertegenwoordigt de derde generatie, in opvolging van vader en boegbeeld Guido. De groep heeft vestigingen in Zwevegem en Handzame, en sinds 1987 ook een flink uit de kluiten gewassen fabriek (UTP) in Colombo (Sri Lanka).

“In het verleden hebben we de fabriek in Kampen bezocht, en konden concluderen dat het een ervaring is die je niet snel vergeet. Zodra de deur van de productiehal openaar toe!” je het tabaksaroma tegemoet en verwelkomd je. als je in Nederland bent en van sigaren houd, dan moet jet er zeker een keer naar toe!”

De inmiddels befaamde koffie- en theeproductie zal in de toekomst verder uitgebreid worden. Klaphake en zijn team hebben (volgens de berichten) genoeg ideeën om het aanbod en de beschikbaarheid van deze hoogwaardige koffie en thee te vergroten.

Bron: Ministry of cigars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *