Gladheid? Waar strooit de gemeente Kampen

Gladheid? Waar strooit de gemeente Kampen

De afgelopen dagen is de gemeente Kampen met bijna 30 mensen (20 eigen medewerkers, 8 van lokale aannemingsbedrijven/loonwerkers) bijna dag en nacht in touw om de belangrijkste wegen in Kampen veilig en begaanbaar te houden. Dit wordt gedaan door zoveel mogelijk sneeuw weg te schuiven en waar nodig met zout te strooien. Door de flinke sneeuwduinen op een groot aantal wegen was dat een hele klus. Ook is er weinig verkeer waardoor het zout minder goed wordt ‘ingereden’.

Waar wordt gestrooid?
In de gemeente Kampen schuift, en strooit men we zoveel mogelijk hoofdroutes en grotere, doorgaande wegen. Ook veel gebruikte fietspaden en fietsroutes worden gestrooid. Liggen deze er allemaal goed bij en lukt het qua mankracht en materieel, dan worden ook de kleinere, veel gebruikte wegen in de gemeente Kampen geschoven en gestrooid.
“De ‘gewone’ wegen en straten strooien en schuiven we niet. Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen nu eenmaal niet elke straat meenemen. Ook maken we bijvoorbeeld geen parkeerplaatsen of particuliere gronden sneeuwvrij. Hiervoor kunnen ondernemers of grondeigenaren bijvoorbeeld een (lokale) loonwerker inschakelen.” Aldus de gemeente.

Gratis emmer zout ophalen
“Ook voetpaden strooien we niet. Wie zijn eigen stoep wil vrijhouden van ijs en sneeuw, kan hiervoor gratis een emmer strooizout halen bij de gemeentewerf (Tasveld 19 in IJsselmuiden). U moet wel zelf een emmer meennemen.”

Strooiroutes
De vrachtwagens van de gemeente rijden voor de strooiroutes via een gps-systeem, met daarin een digitale kaart. Deze digitale kaart wordt nu aangepast voor plaatsing op de website van de gemeente. Op deze manier kunt u zien waar de strooiwagens komen. De strooiroutekaart is binnenkort te vinden op https://www.kampen.nl/wegen-en-verkeer/gladheidsbestrijding.

Twitter-account
Wilt u op de hoogte blijven van gladheid in de gemeente Kampen of wilt u weten wanneer wij gaan strooien? Volg dan de berichten op het Twitter-account van de gladheidsbestrijding: https://twitter.com/gladheidkampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *