Uiterwaarden langs IJssel lopen langzaam vol

Uiterwaarden langs IJssel lopen langzaam vol

De komende dagen is er vanuit Duitsland een piek in wateraanvoer op komst. Hierdoor stromen de uiterwaarden langs de IJssel langzaam vol. In de loop van volgende week daalt de waterstand. Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) inspecteert dagelijks de waterkeringen, treft waar dat nodig is maatregelen en blijft de weersverwachting nauwkeurig volgen.

De waterstand op de IJssel zal weer wat stijgen, maar is niet verontrustend. De ondergelopen uiterwaarden hebben nog voldoende buffer om het extra water te bergen. Uiterwaarden zijn aangelegd om het water meer ruimte te geven bij hogere waterstanden. Hierdoor kan het makkelijker worden afgevoerd of tijdelijk worden opgeslagen.

Kijk voor de actuele waterstanden op actuele actuele waterdata.nl van Rijkswaterstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *