Uitstel verkoop HBS onbehoorlijk volgens Kampen Sociaal

Uitstel verkoop HBS onbehoorlijk volgens Kampen Sociaal
Foto © KampenLive

De verkoop van de HBS aan Stichting IJsselheem is donderdagavond op het laatste moment niet behandeld in de raadsvergadering. De reden daarvan: er kwam vijf minuten voor het begin van de vergadering een bod bij het college binnen van 1,5 miljoen van een ondernemer. Daarop werd door een meerderheid van de raadsleden besloten dat de verkoop van de agenda afgevoerd moest worden en volgend jaar weer besproken dient te worden. Dat terwijl alle fracties eerder akkoord waren met het voorstel tot verkoop.

De onderhandelingen over de verkoop van de oude HBS hebben lang genoeg geduurd volgens Kampen Sociaal fractievoorzitter Richard Boddeus: ‘Er is uitgebreid gesproken met geïnteresseerde partijen, er is uitvoerig onderhandeld, niet alleen over de prijs ook over de voorwaarden. Om als marktpartij op het laatste moment een hoger bod uit te brengen is vreemd maar om dan als raadsleden je oren te laten hangen naar deze partij en de voorgenomen verkoop uit te stellen is ronduit onbehoorlijk.’

Dat een marktpartij op het laatste moment het bod met 4,5 ton verhoogde doet volgens Boddeus niet ter zake: ‘Er zijn partijen die geregeld in de raadszaal roepen dat de gemeente betrouwbaar moet zijn. Met het uitstellen van dit raadsvoorstel word je er niet bepaald betrouwbaarder door. Partijen en college hebben juist voor IJsselheem gekozen omdat deze partij een belangrijke rol speelt in de zorg voor veel inwoners van de gemeente Kampen.’

Naast Kampen Sociaal wilde het CDA, GroenLinks en de PvdA de verkoop aan IJsselheem nog voor de kerst behandeld hebben. Er zou een symbolisch bedrag van €1,- betaald worden voor het rijksmonument uit 1882.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *