Bezoek Zoutkamer Kampen op open dagen

Bezoek Zoutkamer Kampen op open dagen

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

KAMPEN – Zoutkamer Kampen organiseert op vrijdag 11 en zaterdag 12 en zondag 13 september open dagen. Tijdens deze dagen kan een ieder kennismaken met de heilzame werking van zoute lucht. ‘Zoutkamer Kampen biedt met speciale zouttherapie (ook wel halotherapie genoemd) lucht voor mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Roland Prins.

De open dagen zullen, anders dan gebruikelijk – vanwege de coronamaatregelen -, uitsluitend op afspraak bezocht kunnen worden. Wie dus altijd al eens wilde ervaren wat de zoutkamer voor hem of haar kan betekenen, wordt aangeraden meteen 038 – 333 27 27 te bellen en een bezoek te plannen. ‘Maar lukt het op deze dagen niet, dan mag u natuurlijk altijd voor een ander moment een kennismakingsbezoek plannen’, benadrukt Roland.

Voor iedereen
In de lucht van de zoutkamer worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Dit kan gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. ‘Zouttherapie richt zich met name op mensen met astma, bronchitis, COPD, sinusitis, hooikoorts of andere allergieën’, vertelt Prins. ‘Het reinigt diep en biedt natuurlijke weerstand aan bacteriën en virussen. Halotherapie is ook zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Zij reageren doorgaans erg goed op onze behandelwijze.’

Hooikoorts
‘In landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers. Hier spelen jonge kinderen om zo hun weerstand te verhogen.’ Zouttherapie is namelijk bijzonder heilzaam voor de mens, zo weet Prins. ‘Daar wordt veel meer preventief gewerkt dan hier. Hier krijgen mensen allerlei medicijnen en ‘puffertjes’, maar wordt de oorzaak van de klacht zelden aangepakt.’ Een bezoek aan Zoutkamer Kampen doet daarentegen wonderen voor de menselijke gezondheid. ‘Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder – en soms zelfs zonder – medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen, die al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts kreeg. Na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen is hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen.

Sport en roken
‘Niet alleen mensen met onderliggende longklachten, maar ook sporters en mensen die willen stoppen met roken, hebben baat bij ons programma.’ Zelfs gezonde mensen zullen merken dat een bezoek aan Zoutkamer Kampen hun weerstand verhoogt. ‘Zouttherapie helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ook de weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt’, klinkt het. ‘Ervaring bewijst: mensen die onze therapie volgen, hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden.’

Open dag: 11/12/13 september van 10.00 – 17.00 uur, Reigerweg 15, Kampen. Bel met 038 – 333 27 27 om uw tijdstip te reserveren, zodat we netjes de richtlijnen van het RIVM kunnen (blijven) hanteren! Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *