Medewerkers Edo Hammers overhandigen handtekeningen

Medewerkers Edo Hammers overhandigen handtekeningen

Het is nog geen 2 weken geleden dat medewerkers van DOC Edo Hammers een petitie startten om handtekeningen in te zamelen voor het behoud van het asiel in Kampen. Na een telefonisch contact volgde er vandaag een gesprek met de burgermeester. Voorafgaand aan het gesprek werden de tot nu toe verzamelde handtekeningen door Nancy Wielandt aan de burgemeester overhandigd; Ruim 2300 in 10 dagen tijd.

In juli werd het voor de medewerkers duidelijk dat het dierenopvangcentrum Edo Hammers,de deuren per 1 augustus om verscheidene redenen ( https://www.kampen-live.nl/2020/07/25/dierenopvangcentrum-edo-hammers-sluit-noodgedwongen-haar-deuren/ ) officieel zou gaan sluiten.

Een aantal medewerkers besloten de handen ineen te slaan en plannen te maken voor een herstart. Nancy, Aletta, Engelien en Deveney, samen goed voor ruim 60 jaren aan ervaring binnen het DOC, overhandigden daarom gezamenlijk de handtekeningen, waaruit blijkt dat er ook vanuit de gemeenschap voldoende bijval is voor het behoud van het dierenopvangcentrum.

De petitie kan nog steeds worden ondertekend via https://petities.nl/petitions/dierenasiel-edo-hammers-kampen-moet-blijven?locale=nl

Edo Hammers was niet, zoals sommigen denken, de eerste voorzitter van het asiel. Dierenbescherming Kampen werd in ‘1928 opgericht. Edo Hammers kwam in 45 in beeld, na de oorlog. Hij nam het voorzitterschap over van de (in de oorlog) omgekomen voorzitter.
Het asiel aan de Bovenbroeksweg is uit eerbetoon naar hem vernoemd. Het DOC heeft deze naam gehouden. Toen onder voorzitterschap van Luc Bomhof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *