100 x 100 Zomeractie Wijkverbinders Groot Succes

100 x 100 Zomeractie Wijkverbinders Groot Succes

De zomeractie van de Wijkverbinders is met groot enthousiasme ontvangen. Het initiatief bood straten de mogelijkheid om een bijdrage van € 100 te ontvangen voor het organiseren van een straatfeest, mits ze tien handtekeningen van tien verschillende adressen konden verzamelen. In totaal werden er honderd bijdragen beschikbaar gesteld voor verbindende zomerfeesten in de buurt, en in een mum van tijd waren alle aanmeldingen binnen.

De actie had een veel grotere impact dan alleen feestelijke straatbijeenkomsten. Buurtbewoners gaven aan dat de onderlinge band in hun straat merkbaar is versterkt. Er zijn nieuwe buurtapps aangemaakt om in contact te blijven, er werd kennisgemaakt met nieuwe buren en oude banden werden weer aangehaald. Het succes van de actie heeft duidelijk gemaakt dat er veel behoefte is aan sociale initiatieven die ontmoeting en verbinding in de wijk stimuleren.

Wethouder Faber reageerde verheugd op het succes: “De enthousiaste reacties en de snelle aanmeldingen tonen aan hoe groot de behoefte is aan dergelijke initiatieven die ontmoetingen in de buurt bevorderen. Ik ben zeer verheugd dat het initiatief van onze Wijkverbinders zo enthousiast door de inwoners is ontvangen.”

Ook buurtbewoners zelf spreken lovend over het initiatief: “We hebben een hele gezellige avond gehad. Samen eten en elkaar ontmoeten. De kinderen hebben samen gespeeld op het springkussen. Het was een geslaagde avond!”
“Oude en nieuwe bewoners maakten kennis en deelden herinneringen, en ondertussen speelden de kinderen uren op het springkussen!”
“Het zal een jaarlijks terugkerend moment worden van verbinding en gezelligheid!”

Met dit grote succes hopen de Wijkverbinders volgend jaar weer een vergelijkbaar initiatief te organiseren, om zo de banden tussen buurtbewoners verder te versterken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *