Zilveren legpenning voor Paul Reichenbach, 25 jaar Kamper Stripspektakel

Zilveren legpenning voor Paul Reichenbach, 25 jaar Kamper Stripspektakel
Foto © KampenLive

Eerbetoon voor zijn Inzet voor de Kamper Gemeenschap

Kampen, 16 augustus 2024 – Vanmiddag heeft burgemeester Sander de Rouwe de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uitgereikt aan de heer Paul Reichenbach. Deze bijzondere ceremonie vond plaats tijdens de presentatie van het nieuwste stripboek van Paul Geerts, genaamd ‘Het Monsterbos’, in het Ikonenmuseum.

Paul Reichenbach ontvangt deze prestigieuze onderscheiding vanwege zijn jarenlange uitzonderlijke inzet voor de Kamper gemeenschap. Als medeoprichter en voorzitter van het Kamper Stripspektakel heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van dit evenement, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse stripfestivals van Nederland. Het Kamper Stripspektakel trekt jaarlijks meer dan 20.000 bezoekers en biedt een podium aan zowel gevestigde als opkomende striptekenaars, wat een belangrijke bijdrage levert aan de promotie van de stripcultuur en de sociale cohesie binnen de stad.

Naast zijn werk voor het Stripspektakel, heeft Reichenbach ook een aanzienlijke bijdrage geleverd aan het muziekonderwijs, onder meer door de ontwikkeling van innovatieve lesmethodes die wereldwijd worden toegepast. Zijn invloed reikt verder dan cultuur alleen; als ondernemer en bestuurslid van de Stichting Evenementen Platform Kampen heeft hij de organisatie van diverse grote evenementen in Kampen ondersteund, waaronder de Kamper UI(t)dagen en Kerst in Oud Kampen.

De uitreiking van de zilveren legpenning vond plaats tijdens de opening van een tentoonstelling in het Ikonenmuseum, waar stripkunstenaar Paul Geerts zijn nieuwste werk presenteerde. Geerts, vooral bekend van de populaire stripreeks Suske en Wiske, markeerde hiermee tevens het afscheid van Reichenbach als voorzitter van het Kamper Stripspektakel.

De toekenning van de zilveren legpenning is een erkenning van de buitengewone bijdragen van de heer Reichenbach aan de stad Kampen. Zijn inspanningen op het gebied van cultuur, onderwijs en gemeenschapszin hebben de stad verrijkt en zullen een blijvende erfenis zijn voor de inwoners.

De zilveren legpenning van de gemeente Kampen is een eerbetoon voor personen of rechtspersonen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor wetenschap, cultuur, welzijn, sport of techniek, met aantoonbare waarde voor de gemeenschap van Kampen.

Foto’s © KampenLive

Swipe voor meer foto’s:

IMG_8981
IMG_8989
IMG_9001
IMG_9004
IMG_9013
IMG_9029
IMG_9038
IMG_9040
previous arrow
next arrow
 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *