Finaleplaats voor Kamper Ruth Vorsselman op de Olympische spelen in Parijs.

Finaleplaats voor Kamper Ruth Vorsselman op de Olympische spelen in Parijs.

De Kamperse Ruth Vorsselman heeft zich vrijdagmorgen 9 augustus, samen met Selma Konijn, geplaatst voor de  kanofinales K2 500 meter sprint. In de finale, die ‘s middags werd gevaren, speelden ze geen rol van betekenis in het kanogeweld van onder andere de dames van Nieuw Zeeland en Hongarije.

Vorsselman, die al jaren lid is van kanovereniging Skonenvaarder en traint onder leiding van bondscoach Zdzislaw Szubski op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam, is samen met Konijn debutant op het olympisch toernooi. De laatste keer dat er Nederlandse kanovaarders meededen op de 500 meter sprint tijdens de Olympisch Spelen is 32 jaar geleden.

In 2016 werd een ambitieus plan ingezet met de focus op Parijs 2024. Dit gebeurde onder leiding van de toenmalige bondscoach Nicole Bulk. Een ambitieus plan waarbij toen nog niemand durfde te dromen van een finaleplek. Dat Vorsselman en Konijn dit nu wel hebben weten te realiseren is een prachtige kroon op al hun harde werken.

Zaterdag 10 augustus komt Ruth Vorsselman nog een keer in actie, maar dan in de K1 (1-persoonsboot). Ze vaart die ochtend de halve finale 500 meter sprint. Deze wedstrijden worden vanaf 10.30 uur uitgezonden, mocht ze hier succesvol zijn dan zijn vanaf 12.40 uur de finales te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *