Olympische overwinning met Kamper tintje

Olympische overwinning met Kamper tintje
Foto © KampenLive - Helly

Nederlandse Baanwielrenners Opnieuw Olympisch Kampioen in Teamsprint

Afgelopen dinsdag hebben de Nederlandse baanwielrenners opnieuw geschiedenis geschreven door olympisch goud te winnen op het onderdeel teamsprint. Het trio, bestaande uit Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, reed een wereldrecord in de finale tegen Groot-Brittannië en domineerde de race volledig.

De finale was een ware demonstratie van Nederlandse overmacht. Van den Berg, Lavreysen en Hoogland lieten hun Britse tegenstanders geen enkele kans en verbeterden zelfs het wereldrecord tijdens hun winnende rit. Deze prestatie bevestigt wederom de status van Nederland als een baanwielren grootmacht.

Voor Roy van den Berg is deze overwinning extra bijzonder. Zijn wielerloopbaan begon namelijk in Kampen, waar hij bij de Kamper Wieler Club leerde BMX fietsen, daar werd de basis gelegd voor zijn indrukwekkende carrière.

Ook burgemeester De Rouwe van Kampen is zeer trots op de prestaties van Van den Berg en zijn teamgenoten. Hij uitte zijn blijdschap op social media: “Vandaag in Parijs leert hij de wereld keihard baanwielrennen. Olympisch Kampioen + wereldrecord! Met Harrie Lavreysen & Jeffrey Hoogland.
Gefeliciteerd mannen, families + iedereen bij KWC die dit ooit mede mogelijk maakte!”
Aldus Burgemeester de Rouwe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *