Kampenlive zoekt (politiek) verslaggever

Kampenlive zoekt (politiek) verslaggever

Kampenlive groeit, en is daarom op zoek naar een politiek verslaggever die (eventueel kort) verslag kan doen van de maandelijkse raadsvergaderingen en of commissievergaderingen.

Wat doet onze politiek verslaggever?
Van onze politiek verslaggever verwachten we dat hij of zij iemand is die op onze online tv kanalen of podcasts (vaak ter plaatse) verslag doet over verschillende politieke onderwerpen. De verslaggever doet naast het redactionele en journalistieke werk ook het mogelijke vooronderzoek voor toekomstige items.

Onze verslaggever kan samen werken met een cameraman en/of geluidsman, maar moet zich soms ook zelf kunnen redden. De verslaggever gaat op pad naar een locatie om vanuit daar verslag te doen van het onderwerp waarvan ze verslag willen geven. De verslaggever doet in de camera verslag en probeert door middel van het stellen van vragen aan omstanders of mensen die met het onderwerp te maken hebben zoveel mogelijk informatie in te winnen en aan de kijker te vertellen. De onderwerpen van het verslag kunnen verschillen, het kan bijvoorbeeld gaan om actuele, politieke of maatschappelijke kwesties. Als de beelden zijn geschoten of het audiogesprek is opgenomen bepaalt de verslaggever vaak samen met de cameraman, editor of een redacteur welke beelden of geluidsbestanden worden gebruikt.
De verslaggever werkt op locatie maar kan ook in een studio werkzaam zijn. Ook het (in de toekomst) voor de camera presenteren behoort tot de werkzaamheden.

Niet geheel onbelangrijk, het betreft hier een vrijwilligersfunctie.

Kun jij invulling geven aan het bovenstaande (of gedeeltelijk) neem dan contact met ons op en kom ons team van enthousiaste vrijwilligers versterken? Mail of bel met onze redactie:
redactie@kampenlive.nl
Tel: 06 23 39 57 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *