Grote brand in Kamper binnenstad

Grote brand in Kamper binnenstad

De brandweer is zondagmiddag omstreeks 15:18u groot uitgerukt voor een brand aan de Oudestraat in Kampen. Omdat de brand in de Kamper binnenstad plaatsvind komt de brandweer met veel materiaal ter plaatse. Onder andere voertuigen uit Kampen, IJsselmuiden, Zwolle en Genemuiden werden opgeroepen.

In eerste instantie werd een middelbrand gemeld, maar inmiddels is opgeschaald naar ‘Grote brand”

De brandweer roept iedereen op thuis te blijven en niet te komen kijken zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen en niet gehinderd worden. Breng hulpverleners, anderen en uzelf niet onnodig in (besmetting) gevaar.

De Brandweer meldt op social media: “Momenteel bestrijden wij een grote brand aan de Oudestraat te Kampen. Meerdere eenheden zijn inmiddels onderweg/ter plaatse. Kom niet kijken naar de brand. Heeft u last van de rook: sluit ramen/deuren & zet ventilatie uit.”

Hoe de brand is ontstaan, of wat de mogelijke oorzaak was is nog niets bekend. (Voor zover bekend) raakte niemand gewond. De Oudestraat en de IJsselkade zijn vanwege bluswerkzaamheden afgesloten.

Update: 16:15: Inmiddels lijkt de brand grotendeels geblust en is de brandweer met een hoogwerker het pand en de naastgelegen panden aan het inspecteren.

(Foto’s  – Twitter  – Alvadego @Alvadego2)

Foto’s: KampenLive

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *