Trekvogels spotten in het Reevediep: een unieke natuurexcursie

Trekvogels spotten in het Reevediep: een unieke natuurexcursie
Watersnippen Foto (c) Aaldrik-Pot-Staatsbosbeheer

Op woensdag 30 oktober biedt Staatsbosbeheer een bijzondere kans voor natuurliefhebbers en vogelspotters. Onder begeleiding van een boswachter kunnen deelnemers het Reevediep, gelegen ten zuiden van Kampen, ontdekken en kennismaken met de rijke vogelpopulatie die in deze periode van het jaar het gebied aandoet.

Het Reevediep is een jonge natuurgebied en vormt een belangrijke verbindingsgeul met een unieke deltanatuur. Bezoekers kunnen vanaf de brug genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het landschap, dat bestaat uit moerasgebieden en open water. Deze omgeving is een aantrekkingspunt voor vele water- en moerasvogels, die er op zoek gaan naar voedsel en rust tijdens hun trektochten.

In deze tijd van het jaar zijn verschillende doortrekkende vogelsoorten te spotten, zoals de grote zilverreiger, kievit, en diverse soorten eenden en zangvogels. Met een beetje geluk kunnen deelnemers ook bijzondere soorten waarnemen, zoals de kluut, goudplevier, een laatblijvende lepelaar, of zelfs een majestueuze zeearend.

De boswachter neemt een telescoop mee om de vogels van dichtbij te kunnen observeren. De excursie, die geschikt is voor natuurliefhebbers vanaf 8 jaar, begint om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De route is 4 kilometer lang en volgt voornamelijk verharde paden, waardoor deze ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, mits vooraf telefonisch overleg. Honden zijn niet toegestaan tijdens de wandeling.

Deelname aan de excursie kost €9,75 voor volwassenen en €6,00 voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Aanmelden is verplicht en kan via de website van Staatsbosbeheer. www.staatsbosbeheer.nl Hier is ook meer informatie te vinden over de exacte startlocatie. Deelnemers wordt aangeraden een verrekijker, telescoop of fotocamera mee te nemen, evenals een vogelgids, en passende kleding te dragen afhankelijk van de weersomstandigheden.

Beleef de magie van de vogeltrek en ontdek de schoonheid van de Nederlandse natuur in het Reevediep!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *