Gemeente Kampen houdt jaarlijkse vlootschouw voor gladheidbestrijding

Gemeente Kampen houdt jaarlijkse vlootschouw voor gladheidbestrijding
Strooiwagens in actie in oktober - foto © KampenLive / Ewald Pikkert

De afgelopen week vroegen veel inwoners van Kampen zich verbaasd af: “Nu al strooiwagens op de weg? Zout strooien terwijl we nog in korte broek lopen?” Maar deze vroegtijdige inzet van de strooiwagens heeft een goede reden.

Hoewel de herfst momenteel in volle gang is, komen de koude maanden snel dichterbij. Om goed voorbereid te zijn op mogelijke winterse omstandigheden, hield de reinigingsdienst van de gemeente Kampen op dinsdag 15 en woensdag 16 oktober haar jaarlijkse vlootschouw.

Dit is een belangrijk moment voor de chauffeurs en hun strooiwagens. Tijdens deze testritten worden de voertuigen grondig gecontroleerd en klaargemaakt, zodat ze klaarstaan voor het komende winterseizoen. Niet alleen de machines worden getest, maar ook de chauffeurs worden getraind om ervoor te zorgen dat ze goed voorbereid zijn op gladheidsbestrijding.
“Met deze test zorgen we ervoor dat zowel de chauffeurs als de wagens volledig klaar zijn voor een veilig gladheidsseizoen 2024/2025,” aldus de gemeente Kampen.

Deze jaarlijkse voorbereiding is essentieel om de wegen in de gemeente ook tijdens de koude en ijzige dagen veilig te houden voor alle weggebruikers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *