Start bouw nieuwe sporthal Ichthus College markeert belangrijke stap in campusontwikkeling

Start bouw nieuwe sporthal Ichthus College markeert belangrijke stap in campusontwikkeling
Bas Wonink en Jeroen de Boed van bouwbedrijf Van Wijnen bij de elektrische heimachine tijdens de starthandeling - Foto Tennekeso

Kampen – Afgelopen donderdag (10 oktober) is de bouw van de nieuwe sporthal bij het Ichthus College officieel van start gegaan. Na de sloop van de verouderde gebouwen op het terrein, werd het startschot voor de bouw gegeven door wethouder Bas Wonink, samen met Jeroen de Boed van bouwbedrijf Van Wijnen. Deze mijlpaal vormt een belangrijk onderdeel van de bredere campusontwikkeling van het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat.

Verouderde faciliteiten maken plaats voor moderne campus
Het Ichthus College, een middelbare schoollocatie die toe was aan renovatie, ondergaat een grote transformatie. Naast een nieuw schoolgebouw, dat inmiddels voltooid en in gebruik is genomen, wordt er nu gewerkt aan een gloednieuwe sporthal. Deze hal biedt straks niet alleen bewegingsonderwijs voor de leerlingen, maar fungeert ook als de toekomstige thuisbasis van volleybalvereniging Reflex. De huidige sportfaciliteiten voldeden niet meer aan de hedendaagse eisen, waardoor een grondige herontwikkeling noodzakelijk was.

Wethouder Bas Wonink sprak enthousiast over de voortgang: “Fantastisch dat we met deze starthandeling de bouw van de sporthal kunnen markeren. Straks heeft volleybalvereniging Reflex een nieuwe thuisbasis die voldoet aan de eisen van de huidige tijd, en hebben de leerlingen van het Ichthus College een fijne plek voor bewegingsonderwijs, zowel binnen als buiten.”

Toekomstgericht ontwerp met aandacht voor inclusiviteit
De wethouder benadrukte dat er in het ontwerp van de nieuwe sporthal rekening is gehouden met toekomstige aanpassingen om inclusieve sport mogelijk te maken. Hoewel er nu nog geen directe plannen zijn om de hal hiervoor te gebruiken, is de infrastructuur zo ontworpen dat deze in de toekomst eenvoudig aangepast kan worden. “Het is belangrijk dat we nu al nadenken over de toegankelijkheid van sportfaciliteiten voor iedereen, zodat we flexibel kunnen inspelen op de behoeften van morgen,” aldus Wonink.

Gebruik van de sporthal
Tijdens de schooluren zal de nieuwe sporthal in gebruik zijn voor het bewegingsonderwijs van de leerlingen van het Ichthus College. Buiten schooltijd zal volleybalvereniging Reflex hier haar nieuwe thuisbasis vinden, waarmee de hal multifunctioneel inzetbaar wordt voor zowel onderwijs als recreatie.

Planning voor de komende jaren
De verwachting is dat de nieuwe sporthal na de zomervakantie van 2025 in gebruik genomen kan worden. Zodra de hal gereed is, zal ook het middenterrein van de campus verder worden aangelegd, waarmee het hele project een belangrijke bijdrage levert aan de modernisering van het Ichthus College en de sportfaciliteiten in de regio.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *