Wethouder Erik Faber roept op: Praat mee over de toekomst van Kampen!

Wethouder Erik Faber roept op: Praat mee over de toekomst van Kampen!
Participatieronde Omgevingsvisie (Foto: Tennekes)

Afgelopen zaterdag, 28 september, gaf wethouder Erik Faber op de markt het startschot voor een nieuwe fase in de ontwikkeling van de omgevingsvisie voor Kampen richting 2050. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen krijgen de komende tijd de kans om actief mee te denken over de toekomst van hun gemeente. Dit participatieproces bestaat uit drie fasen, waarvan dit de eerste is, voordat de definitieve visie in 2025 aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Wethouder Faber riep iedereen op om hun stem te laten horen en eerdere plannen, zoals de Koers van Kampen, verder aan te scherpen. “Samen kunnen we een duidelijke richting bepalen voor onze stad,” aldus Faber. Het gesprek gaat vooral over drie hoofdthema’s: Mensen, Ruimte & Economie, en Aarde & Omgeving. Hierbij staan vragen centraal zoals: willen we meer groen in onze woonwijken, zelfs als dat betekent dat we verder moeten lopen naar onze auto? Of willen we juist meer ruimte voor auto’s bij de deur? Zouden we liever sporten in clubverband of in de openbare ruimte? En waar moet duurzame energie opgewekt worden, op één plek of verspreid over de hele gemeente?

De wethouder moedigt aan om mee te denken over belangrijke kwesties zoals de locatie van bedrijven, de bouw van nieuwe woningen en de impact daarvan op de verkeersdrukte.

Meepraten kan op verschillende manieren: op straat, op een specifieke locatie, of zelfs online door simpelweg drie minuten te swipen door een aantal vragen. De agenda en verdere informatie zijn te vinden op omgevingsvisiekampen.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *