Kampen gebukt onder wateroverlast door eerste herfststorm

Kampen gebukt onder wateroverlast door eerste herfststorm
Wateroverlast op het Melmerpark Foto © KampenLive

Kampen heeft op sommige plekken zwaar te lijden gehad onder wateroverlast als gevolg van de eerste herfststorm van het jaar, genaamd Aitor. De storm bracht zware windstoten en stortregens met zich mee, waardoor straten en pleinen onder water kwamen te staan. Volgens de laatste weermodellen kon er lokaal meer dan 50 millimeter aan hemelwater naar beneden komen, wat op meerde plekken voor veel problemen zorgde.

In verschillende delen van de stad, waaronder het Melmerpark, stonden auto’s tot aan de assen in het water, waardoor het winkelend publiek moeite had de betreffende winkels te bereiken. Enkele bewoners hadden de handen vol aan het leegpompen van ondergelopen kelders. Ook op andere plekken in Kampen was er sprake van wateroverlast, waarbij vooral voetgangers de dupe waren.

De buien trokken aan het begin van de middag verder het land in, waardoor ook het oosten van Nederland te maken kreeg met de gevolgen van storm Aitor. Met windstoten van meer dan 90 kilometer per uur en hevige regenval werd het verkeer in grote delen van het land ernstig gehinderd.

De regen en wind zijn in de loop van de avond afgenomen.

Foto’s © KampenLive / Marco Westendorp

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *