Gemeente Kampen start met aanleg extra parkeerplaatsen aan Kennedylaan en Flevoweg

Gemeente Kampen start met aanleg extra parkeerplaatsen aan Kennedylaan en Flevoweg
Archieffoto Kennedylaan © KampenLive

Op maandag 30 september begint aannemer Schagen Infra BV, in opdracht van de gemeente Kampen, met de aanleg van 36 langsparkeerplaatsen aan de Kennedylaan. Tegelijkertijd start Borger Aannemingsbedrijf BV met het aanleggen van 27 extra parkeerplaatsen aan de Flevoweg.

Deze uitbreiding van parkeermogelijkheden is een directe reactie op het verdwijnen van parkeerplaatsen in de binnenstad, een maatregel die voortkomt uit het Parkeerplan Binnenstad Kampen 2024. Dit plan werd begin dit jaar goedgekeurd door de gemeenteraad. Met de aanleg van deze nieuwe parkeerplekken wordt een eerste stap gezet in de uitvoering van dit parkeerplan. Naar verwachting kunnen de nieuwe parkeerplaatsen vanaf het weekend van 5 oktober in gebruik worden genomen.

Wethouder verkeer Richard Boddeus spreekt zijn tevredenheid uit over de start van het project: “Ik ben blij dat we nu echt van start gaan met de uitvoering van het nieuwe parkeerplan. Dit plan zorgt ervoor dat onze binnenstad in de toekomst aantrekkelijk, gastvrij en goed bereikbaar blijft. We streven naar minder auto’s in het centrum en meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Door aan de randen van de stad, zoals aan de Kennedylaan en de Flevoweg, extra parkeerplaatsen aan te leggen, blijft de binnenstad goed toegankelijk voor bewoners, ondernemers en bezoekers.”

Werkzaamheden Kennedylaan
De werkzaamheden aan de Kennedylaan zullen plaatsvinden van 30 september tot en met 4 oktober. Verwacht wordt dat deze werkzaamheden vooral op maandag en dinsdag voor enige overlast zullen zorgen.

Maandag 30 september en dinsdag 1 oktober
• Werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Horstsingel en de Europa-allee.
• Voor de veiligheid is er op deze dagen eenrichtingsverkeer op de Kennedylaan. De weg is dan alleen toegankelijk vanaf de Ebbingestraat richting de Europa-allee.
• Verkeer richting het Burgemeester Berghuisplein wordt met borden omgeleid via de Ebbingestraat. Fietsers vanaf de Europa-allee worden omgeleid via de Cellesbroeksweg.

Werkzaamheden woensdag 3 oktober tot en met vrijdag 4 oktober
• Werkzaamheden aan het gedeelte tussen de Horstsingel en de 1e Ebbingestraat.
• Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer om en om langs het werkvak rijden. Dit kan voor verkeershinder zorgen, maar de weg blijft open en er is geen eenrichtingsverkeer nodig.

Werkzaamheden Flevoweg
De werkzaamheden aan de Flevoweg vinden plaats vanaf maandag 30 september en duren naar verwachting 3 dagen. Tijdens de werkzaamheden zijn de bestaande parkeerplaatsen niet beschikbaar. Verder is er geen verkeersoverlast.

Voor vragen over de werkzaamheden kan contact opgenomen worden met de werkvoorbereider van de gemeente, G. Weerts, via telefoonnummer 038-3392850.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *