Muurschildering verfraait Stationsplein: kunstproject brengt verleden en heden samen

Muurschildering verfraait Stationsplein: kunstproject brengt verleden en heden samen
Het schetsontwerp van het kunstwerk Bron: Lonneke van Zutphen.

Op het parkeerterrein van het Stationsplein werkt kunstenares Lonneke van Zutphen momenteel aan een opvallend kunstwerk. Het grijze verdeelstation voor elektriciteit van Enexis krijgt een kleurrijke transformatie door middel van een muurschildering die zowel de geschiedenis als de moderne tijd van de locatie weerspiegelt.

Het doel van het kunstwerk is het verlevendigen van het gebouw en de omgeving. De oplevering van de muurschildering staat gepland voor vrijdag 27 september. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om overdag een kijkje te komen nemen bij de voortgang van het project.

Bijdrage aan de openbare ruimte
Wethouder voor cultuur Richard Boddeus reageert enthousiast op het initiatief: “We zijn trots dat Lonneke van Zutphen haar talent inzet om het verdeelstation op het Stationsplein te transformeren tot een kunstwerk dat zowel de historie als de moderne tijd van deze plek in beeld brengt. Dit project laat zien hoe kunst kan bijdragen aan de verfraaiing van de openbare ruimte en een inspirerende omgeving kan creëren voor iedereen.”

Initiatief vanuit de buurt
De muurschildering is tot stand gekomen op verzoek van de buurtbewoners en de gemeente, die het saai ogende grijze verdeelstation wilden opfleuren als onderdeel van de vernieuwing van het Stationsplein in de wijk Schans-Buitenwacht. Samen met vertegenwoordigers uit de buurt ontwierp Van Zutphen een schildering die nu op de muren van het verdeelstation wordt aangebracht.

Duurzaam kunstwerk
Lonneke van Zutphen staat bekend om haar duurzame werkwijze. Voor dit project combineert ze haar liefde voor de natuur met milieuvriendelijke materialen. Ze gebruikt luchtzuiverende verf die stikstof en bacteriën uit de lucht haalt. Hierdoor blijft de schildering langer schoon en behoudt het zijn frisse uitstraling. Met meer dan vijftien jaar ervaring in het creëren van muurschilderingen geniet Van Zutphen van het volledige creatieve proces, van de eerste ontmoeting met de opdrachtgever tot het moment waarop ze haar schetsen tot leven brengt.

De oplevering van het kunstwerk belooft een kleurrijke toevoeging te worden aan de vernieuwde omgeving van het Stationsplein.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *