Gemeente Kampen zet zich in voor verkeersveiligheid met bijzondere actie bij Mgr. Zwijsenschool

Gemeente Kampen zet zich in voor verkeersveiligheid met bijzondere actie bij Mgr. Zwijsenschool
De Mgr. Zwijsenschool (Foto google Maps )

Vanuit het Actieplan Verkeersveiligheid 2024 organiseert de gemeente Kampen op maandag 16 september een bewustwordingsactie bij de Mgr. Zwijsenschool in Kampen. Dit is de eerste school in de gemeente die aan de slag gaat met het educatieve programma Leer in het Verkeer. Het doel van het programma is het verbeteren van de verkeersveiligheid rondom scholen en het vergroten van het verkeersbewustzijn van kinderen en hun ouders.

Maandag 16 september brengt verkeerswethouder Richard Boddeus een bezoek aan de Mgr. Zwijsenschool. Tijdens zijn bezoek neemt hij deel aan de verkeerslessen, die worden verzorgd door een verkeersleerkracht van Leer in het Verkeer. Een van de hoogtepunten van de actie is de speciaal ingerichte ‘Oefenstraat’, een tijdelijk verkeersplein op het schoolterrein. Hier oefenen de wethouder en de kleuters samen met het veilig oversteken.

“Het is enorm belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren hoe ze zich veilig in het verkeer kunnen bewegen, en dat ouders daarin het goede voorbeeld geven,” zegt Richard Boddeus. “Met deze actie hopen we zowel kinderen als ouders bewust te maken van hun verantwoordelijkheid in het vergroten van de verkeersveiligheid.”

De Oefenstraat maakt deel uit van het lesprogramma Leer in het Verkeer, dat gebaseerd is op de bekende illustraties van Dick Bruna. De gemeente Kampen biedt dit programma aan de Mgr. Zwijsenschool aan. Het lespakket bevat boekjes, vertelplaten, spelletjes en een speciale verteltas met de knuffel ‘Joep’. Deze knuffel gaat om de beurt met de kinderen mee naar huis, zodat ook ouders betrokken raken bij de verkeerseducatie van hun kinderen.

Het programma combineert theorie en praktijk. Naast de lessen op school worden er stoeptegels met illustraties en versjes uit het lesprogramma in de straten rondom de school geplaatst. Dit stelt de kinderen in staat om de verkeersregels dagelijks in de praktijk te brengen. Daarnaast biedt een online lesomgeving ouders de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier actief mee te doen aan de verkeerseducatie.

Voor meer informatie over het programma Leer in het Verkeer kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.leerinhetverkeer.nl.

Verkeer op de Europa-allee Foto: KampenLive / Jet Kattenberg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *