Gemeente Kampen neemt maatregelen voor veilige verkeerssituatie bij Go Ahead Kampen

Gemeente Kampen neemt maatregelen voor veilige verkeerssituatie bij Go Ahead Kampen
Buitenbroeksweg Foto: Google Maps

De gemeente Kampen zet de komende vier zaterdagen verkeersregelaars in bij voetbalclub Go Ahead Kampen om een veilige verkeerssituatie te waarborgen. Beide toegangswegen naar de club worden op deze dagen opengesteld. Dit besluit is genomen naar aanleiding van verkeershinder die ontstond door de afsluiting van één van de toegangswegen, welke tijdelijk wordt gebruikt voor het aanvoeren van zand voor de bouw van 24 flexwoningen aan de Buitenbroeksweg.

Wethouder Jan Peter van der Sluis zegt: “Het is belangrijk dat Kampenaren veilig en met zo min mogelijk verkeershinder kunnen sporten. Ik ben blij dat we na constructief overleg met Go Ahead Kampen samen tot deze verbeterde aanpak van de verkeerssituatie zijn gekomen. Zo kan Go Ahead Kampen komende zaterdag de officiële wedstrijden voor de jeugd met een veilig gevoel ingaan.”

De oorspronkelijke planning was om de betreffende toegangsweg tot het einde van het jaar af te sluiten. Echter, vanwege de grotere impact op de verkeersveiligheid is besloten om de afsluiting na overleg met de voetbalclub in te korten. Tot 4 oktober blijft de toegangsweg op weekdagen afgesloten, maar op zaterdagen wordt deze samen met de andere toegangsweg opengesteld. Verkeersregelaars zullen ervoor zorgen dat alleen auto’s gebruikmaken van de tijdelijke rijplaten. Na 4 oktober zijn beide toegangswegen volledig toegankelijk, en worden de rijplaten verwijderd. Dit verkort de afsluiting met drie maanden, hoewel een tijdelijke afsluiting aan het einde van het jaar niet wordt uitgesloten.

De afsluiting van de toegangsweg is nodig voor de aanvoer van zand voor de bouw van 24 flexwoningen aan de Buitenbroeksweg. Deze duurzame en circulaire sociale huurwoningen worden opgebouwd uit modulaire delen die verplaatsbaar zijn, en zullen minimaal 15 jaar op hun huidige locatie blijven staan. Voor de bouw wordt de grond opgehoogd met een twee meter dikke laag zand.

Met deze maatregelen zorgt de gemeente niet alleen voor een betere verkeersdoorstroming bij Go Ahead Kampen, maar ook voor een veilige en toekomstgerichte woningbouwontwikkeling aan de Buitenbroeksweg.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *