College van B & W wil nieuw multifunctioneel centrum Oosterholthoeve inzetten voor transformatie dorpshart

College van B & W wil nieuw multifunctioneel centrum Oosterholthoeve inzetten voor transformatie dorpshart

IJsselmuiden – Het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Kampen heeft plannen gepresenteerd voor de vernieuwing van multifunctioneel centrum De Oosterholthoeve in IJsselmuiden. Het college vraagt de gemeenteraad om zijn visie te geven op verschillende scenario’s, waarbij de voorkeur van het college uitgaat naar de bouw van een grotere, nieuwe sporthal op de locatie van de Stichting Paardrijden Gehandicapten IJsselmuiden (SPGIJ). Deze keuze biedt volgens het college de mogelijkheid om het dorpshart van IJsselmuiden een kwaliteitsimpuls te geven door het gebied breder te ontwikkelen.
De gemeenteraad zal naar verwachting op dinsdag 17 september de plannen bespreken.

In het voorgestelde scenario kan niet alleen de sport in IJsselmuiden verder groeien, maar komt er ook een nieuw en duurzaam multifunctioneel centrum. Door de verplaatsing van De Oosterholthoeve ontstaan er mogelijkheden om de ruimtelijke kwaliteit van het dorpshart te verbeteren. Zo zou op de huidige locatie van het gebouw nieuwe woningbouw kunnen plaatsvinden, wat bijdraagt aan het verlichten van de woningnood in de regio. Daarnaast kunnen de toegangswegen in het gebied veiliger worden ingericht.

De huidige Oosterholthoeve, die dient als belangrijke locatie voor sportieve, sociale en culturele activiteiten, voldoet niet meer aan de moderne eisen. Het gebouw is te klein voor de groeiende gebruikersgroep en schiet tekort op het gebied van duurzaamheid en ventilatie. Daarom is er behoefte aan een nieuw, ruimer en toekomstbestendig gebouw dat geschikt is voor al deze functies.

Wethouder Erik Faber benadrukt het belang van duurzame ontwikkeling in de plannen. “Nieuwbouw van De Oosterholthoeve biedt een mooie kans om een duurzaam en toekomstbestendig gebouw neer te zetten. Dit sluit aan bij ons doel om voor 2030 alle gemeentelijke gebouwen te verduurzamen,” zegt hij. “Daarnaast is het multifunctionele centrum een essentiële plek voor het bloeiende verenigingsleven in IJsselmuiden, en dat willen we ondersteunen met een nieuw, ruimer gebouw.”

De opiniërende nota met de verschillende toekomstscenario’s is vanaf vanmiddag beschikbaar op kampen.raadsinformatie.nl. Betrokkenen, zoals de gebruikers van De Oosterholthoeve en de SPGIJ, zijn geïnformeerd over de plannen. Mocht de gemeenteraad instemmen met het voorstel om de nieuwbouw op de locatie van de SPGIJ te realiseren, zullen er verdere gesprekken worden gevoerd met de stichting. Ook zal de gemeente samen met de gebruikers van het huidige multifunctionele centrum de plannen verder uitwerken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *