Gemeente Kampen sluit nieuwe overeenkomst met Watersport Vereniging de Buitenhaven

Gemeente Kampen sluit nieuwe overeenkomst met Watersport Vereniging de Buitenhaven
De historische Botters opgesteld in de Buitenhaven. foto - © KampenLive

Oude Buitenhaven blijft nautisch hart van de Hanzestad Kampen

De Oude Buitenhaven in Kampen, bekend als thuishaven voor passanten en historische vaartuigen, heeft een nieuwe toekomstbestendige huurovereenkomst gekregen. Watersport Vereniging (WSV) de Buitenhaven is voortaan het officiële aanspreekpunt voor de gemeente Kampen voor het beheer van deze historische haven. De nieuwe overeenkomst werd ondertekend door wethouder Bas Wonink en de heer Henk-Jan Weijers, voorzitter van WSV de Buitenhaven.

De Oude Buitenhaven is een belangrijk nautisch knooppunt in Kampen, waar verschillende organisaties actief zijn, zoals Stichting Kamper Kogge, Stichting tot Behoud van Kamper Botters, en Stichting Roeisloep Stad Kampen. Deze partijen blijven nauw betrokken bij het beheer en gebruik van de haven. Om hun samenwerking te versterken, werd een aanvullende samenwerkingsovereenkomst getekend waarin hun belangen worden geborgd. Dit document onderstreept de gezamenlijke inzet om het nautische erfgoed van Kampen te behouden en te promoten.

Wethouder Bas Wonink benadrukte het belang van deze samenwerking: “Kampen is een hartelijke Hanzestad aan het water. Dat is op vele plekken te zien en te voelen. Deze Oude Buitenhaven is één van onze nautische visitekaartjes voor vele passanten en bezoekers. Direct naast de Koggewerf en met vele prachtige historische schepen die hier hun plek hebben, zoals de mooie Botters, ons varend erfgoed. Om dit in stand te houden en met het oog op de komst van de IJsselkogge naar de Koggewerf, is een goede samenwerking met alle partijen die hier actief zijn ontzettend belangrijk. Ik ben daarom blij dat alle partijen dat nog eens onderstreept hebben door hun handtekening te zetten. Hiermee hebben we aangegeven er met ons allen de schouders onder te willen zetten om het nautische karakter van Kampen goed voor het voetlicht te brengen.”

Ook voorzitter Henk-Jan Weijers van WSV de Buitenhaven kijkt met enthousiasme naar de toekomst: “De Buitenhaven en de Koggewerf zijn twee van de mooist gelegen locaties in Kampen. Meer Kampenaren zouden er gebruik van moeten maken en zeker in de zomer genieten van het terras, uitzicht en gezelligheid. In de komende jaren gaat de Buitenhaven zich door ontwikkelen tot de mooiste haven van Overijssel om Kampen als watersportstad nog beter te profileren!”

Met de ondertekening van deze overeenkomsten zetten de betrokken partijen zich gezamenlijk in om de Oude Buitenhaven verder te ontwikkelen als een nautisch middelpunt dat recht doet aan het rijke maritieme erfgoed van Kampen.

Ondertekening overeenkomsten Oude Buitenhaven ( Foto Tennekes)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *