25e editie van Kampereilander Oogstdag gevierd onder stralende zon

25e editie van Kampereilander Oogstdag gevierd onder stralende zon
Oude agrarische glorie herleeft op het Kampereiland ( Foto © KampenLive / Ewald Pikkert )

Zaterdag was het dan eindelijk zover: de 25e editie van de Oogstdag op Kampereiland werd groots gevierd. Onder een stralende zomerlucht, met een aangename bries die over het platteland waaide, kwamen bezoekers van heinde en verre naar de museumboerderij aan de Heultjesweg om dit jubileum mee te maken.

De Oogstdag bood een levendig schouwspel van oude ambachten en traditionele activiteiten. Diverse kraampjes wisselden elkaar af met demonstraties van ambachten zoals rieten manden vlechten en klompen maken. Een van de hoogtepunten was de demonstratie van een machine uit 1928 en 1940, die destijds als innovatief werd beschouwd omdat het in staat was een volledig paar klompen te produceren. In vroegere tijden was het gebruikelijk eerst een serie linkerklompen en daarna rechterklompen te maken, waardoor deze machine een revolutie in de klompenindustrie betekende.

Naast deze historische ambachten was er een indrukwekkende demonstratie ringsteken te paard, waarbij ruiters behendigheid en precisie toonden. Kinderen genoten volop van ritjes op een sleepplaat over het grasland, een nostalgische activiteit die boeren vroeger zelf gebruikten en die nog steeds populair is op het eiland.

De Oogstdag trok ook veel liefhebbers van oude landbouwmachines aan. Een verzameling prachtig gerestaureerde trekkers van merken zoals Deutz, Fiat en andere bekende namen stond trots opgesteld. Het was duidelijk dat de eigenaren, ware hobbyisten, met veel liefde en toewijding deze machines onderhouden en koesteren.

Het jubileum van de Oogstdag op Kampereiland was niet alleen een viering van het agrarische erfgoed, maar ook een eerbetoon aan de tradities en het vakmanschap dat door de jaren heen is doorgegeven. Met het prachtige weer en de vele activiteiten was het een dag om niet snel te vergeten.

Gebruik de pijlen op uw toetsenbord of slide voor meer foto’s 

Oogstdag Kampereiland 2024 (13)
Oogstdag Kampereiland 2024 (12)
Oogstdag Kampereiland 2024 (11)
Oogstdag Kampereiland 2024 (10)
Oogstdag Kampereiland 2024 (9)
Oogstdag Kampereiland 2024 (8)
Oogstdag Kampereiland 2024 (7)
Oogstdag Kampereiland 2024 (6)
Oogstdag Kampereiland 2024 (5)
Oogstdag Kampereiland 2024 (4)
Oogstdag Kampereiland 2024 (1)
Oogstdag Kampereiland 2024 (2)
Oogstdag Kampereiland 2024 (3)
previous arrow
next arrow

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *