Zilveren legpenning voor Jan Visser

Zilveren legpenning voor Jan Visser

Vandaag, vrijdag 30 augustus, reikte burgemeester De Rouwe de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de heer Jan Visser. Deze plechtigheid vond plaats tijdens het afscheid van de heer Visser als voorzitter van de Stichting Vermogensbeheer Verenigde Gasthuizen Kampen.

De heer Visser ontving deze prestigieuze onderscheiding als erkenning voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad Kampen en de lokale gemeenschap. Zijn toewijding en inzet werden al eerder nationaal erkend toen hij in 2017 werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Visser is een zeer actief en betrokken inwoner van Kampen. Zijn fascinatie voor de strijd tegen het water, geïnspireerd door de gebeurtenissen rondom de Wieringermeer, heeft hem betrokken bij talrijke watergerelateerde projecten. Daarnaast heeft hij als voorzitter van verschillende verenigingen en als onderwijsman met een focus op vernieuwing een grote impact gehad op de gemeenschap.

Tijdens zijn voorzitterschap bij de Stichting Vermogensbeheer Verenigde Gasthuizen Kampen speelde hij een cruciale rol in het bevorderen van culturele en kunstzinnige projecten voor ouderen in Kampen. Zijn liefde voor Kampen en haar geschiedenis kwam tot uiting in zijn inspanningen om kennis over de stad vast te leggen en te delen, bijvoorbeeld via publicaties en projecten zoals de Kamper Canon. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor het behoud en de promotie van het culturele erfgoed van Kampen, onder andere als bestuurslid van het Nut en lid van de Raad van Toezicht van het Frans Walkate Archief.

De zilveren legpenning van de gemeente Kampen is een eerbetoon en een blijk van waardering voor personen of organisaties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van wetenschap, cultuur, welzijn, sport of techniek. De heer Visser heeft deze erkenning meer dan verdiend door zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van Kampen.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *