Politie houdt verdachte aan voor zedenmisdrijf Kampen

Politie houdt verdachte aan voor zedenmisdrijf Kampen

Op woensdag 28 september is door de politie een 18-jarige man als verdachte aangehouden voor een zedenmisdrijf wat  afgelopen weekend plaatsvond in de omgeving van het Stadspark in Kampen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie gealarmeerd en startte direct een onderzoek. Het park werd toen afgezet om zorgvuldig sporenonderzoek te kunnen doen. “We hebben het meerderjarige slachtoffer direct opgevangen en uitgebreid met haar gesproken. Nadien hebben we met getuigen gesproken, hebben we een buurtonderzoek uitgevoerd en zijn we op zoek geweest naar beeldmateriaal ten behoeve van het opsporingsonderzoek. Aansluitend hebben we een getuigenoproep gedaan op zoek naar mensen die iets hadden gezien of gehoord. De verzamelde informatie heeft geresulteerd in het identificeren en het aanhouden van de verdachte afkomstig uit de gemeente Dronten. De verdachte is vandaag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.”

De politie neemt de zaak hoog op
Dergelijke incidenten hebben een grote impact op slachtoffers en het kan leiden tot maatschappelijke onrust. Bij zedenzaken is de politie altijd zeer terughoudend met het delen van herleidbare of al te specifieke informatie. Dit is in de eerste plaats bedoeld om het slachtoffer te beschermen en af te schermen. “We beseffen ons dat de behoefte aan informatie bij ervaren onrust groter is. Ook al werken die twee belangen tegengesteld op elkaar, we blijven het belang van het slachtoffer op nummer één zetten. We hopen hierbij op uw begrip.” Aldus de politie

Getuigen?
De politie herhaald de oproep naar mensen die het één en ander hebben gezien of gehoord of anderszins meer weten en dit nog niet kenbaar hebben gemaakt. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van camerabeelden die bij de politie nog niet bekend zijn.
Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *